Поранення поліцейського, який звільнив заручницю – стали відомі подробиці (фото)

Фото: hk.npu.gov.ua

Харківські поліцейські встановили особу зловмисника та мотиви його злочину, чому він захопив заручницю, а згодом ранив капітана поліції.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

Нагадаємо, сьогодні, 24 грудня, у Харкові під час спроби роззброєння зловмисника працівник карного розшуку отримав ножові поранення. Поліцейський обміняв себе на заручницю, яку захопив чоловік із ножом. Наразі правопорушник затриманий поліцією та дає свідчення слідчим.

На даний час встановлено, що затриманим є 37-річний мешканець Харкова, не судимий, раніше притягувався до адміністративної відповідальності за вживання алкогольних напоїв у громадських місцях.

Напередодні події чоловік вживав алкоголь разом зі своєю знайомою. Жінка поскаржилася йому на свого чоловіка, який наразі перебуває у лікарні. Вона розповіла, що той її постійно принижує і вчиняє сварки. Товариш по чарці пообіцяв провчити кривдника. Вранці він напав на випадкову перехожу та вирішив обміняти її на чоловіка знайомої, щоб з ним «розібратися».

Відомості про вчиненні кримінальні правопорушення слідчим управлінням внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, та розпочато кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 147 (захоплення заручника), ст. 348 (посягання на життя працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України, досудове розслідування якого доручено спеціалізованому відділу слідчого управління.

Наразі проводяться слідчі дії зі свідками, готується повідомлення про підозру зловмисникові та клопотання до суду про обрання йому запобіжного заходу.

Пораненому капітану поліції надано необхідну медичну допомогу, після хірургічного втручання він перебуває у реанімаційному відділенні.

Фото: hk.npu.gov.ua

Як повідомляв Харків Times, у Харкові поранили поліцейського, який обміняв себе на заручницю. Чоловік із ножом напав на жінку біля яру, приставив до її горла ножа і заявив, що вона його заручниця.