У Харкові поранили поліцейського, який обміняв себе на заручницю

Фото: hk.npu.gov.ua

Вранці 24 грудня, в Немишлянському районі Харкова в районі вулиці Сєдова, 8 невідомий чоловік з ножем захопив у заручницю жінку, яка відвела свою дитину до дитсадка і пішла по справам.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

Як повідомляється чоловік напав на жінку біля яру, приставив до її горла ножа і заявив, що вона його заручниця.

На місце події прибули поліцейські, яких визвали випадкові свідки.

“В ході спілкування з чоловіком поліцейські дізналися, що він хоче негайно побачити свого знайомого, якого може обміняти на захоплену жінку. Начальник карного розшуку районного відділу поліції запропонував себе в якості обміну на заручницю. Зловмисник погодився та відпустив її”, – йдеться в повідомленні.

Поліцейський, який обміняв себе на заручницю, зав’язав розмову з зловмисником, намагаючись його заспокоїти. Потім правоохоронець запропонував злодію закурити. Коли той відволікся на запалювання цигарки, працівник карного розшуку кинувся на злодія, але той встиг вдарити його ножем.

Як розповів начальник ГУНП в Харківській області Валерій Сокуренко, правоохоронця госпіталізовано до лікарні, зараз його оперують медики. Очільник обласного главку відвідав пораненого поліцейського, проконтролював, щоб він був забезпечений усіма необхідними ліками для скорішого одужання.

Зловмисника затримано, наразі із ним працюють слідчі.

У Нацполіціі відзначили, що жінка, яку брали в заручниці, не постраждала. Вона дає свідчення слідчим.

Подію кваліфіковано ч. 1 за ст. 147 (захоплення заручників) та 348 (посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця) Кримінального кодексу України, санкція яких передбачає максимальне покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

Фото: hk.npu.gov.ua