У Харкові застерегли Зеленського – ніякої капітуляції на нормандській зустрічі!

Фото: Telegram-канал/Х.Харьков

У Харкові на майдані Свободи у неділю, 8 грудня, розпочалася дводенна акція «Ні капітуляції».

Про це Харків Times дізнався з онлайн-трансляції Інфоцентр Євро Харків.

Напередодні зустрічі президента України Володимира Зеленського з президентом РФ Володимиром Путіним у центрі Харкова біля намету «Все для перемоги» відбулося засідання штабу спротиву капітуляції. На народне віче прийшли сотні харків’ян, загорнувшись у національні синьо-жовті знамена або тримаючи прапори у руках.

Слово для виступу на сцені штабу брали громадські діячі, активісти Євромайдану і таких громадських організації, як ОУН-УПА, «Свобода», «Національний корпус», «Ветеранське братство», «Традиції і порядок» та інші.

Виступаючі заявили, що це попереджувальна акція для президента і його команди, що Володимир Зеленський повинен чітко усвідомити свою відповідальність і не здавати інтереси України під час «Нормандського саміту» 9 грудня.

Активісти вважають недопустимим проведення виборів на окупованих територіях без контролю державного кордону. Також є загроза, що вибори легалізують терористів, які вбивали українських солдат.

«Мир на умовах Росії – це ї є капітуляція. Ми не простимо це Зеленському. Є лише один вихід закінчити війну – на проукраїнських умовах. Зеленський і так уже заплатив велику ціну заради нормандської зустрічі. Ніякої амністії бойовикам, здачі територій, виборів на окупованих територіях!», – заявив представник Національного корпусу.

«Ми освідомлюємо слабку позицію президента Зеленського, якщо він домовиться про особливий статус Донбасу і вибори, тоді ми залишаємо за собою право діяти», – заявив представник ГО «Ветеранське братство».

Євромайданівець Володимир Чистилін повідомив, що сцену не будуть розбирати до завтра, бо акцію громадської непокори буде продовжено. 9 грудня знову відбудеться засідання штабу спротиву капітуляції.

«Чи готові ви до акції громадської непокори? Це не просто попереджувальна акція, а настановча. Ми сподіваємося, що нам не прийдеться палити шини. Завтра о 19.00 чекаємо всіх», – сказав Володимир Чистилін.

Присутні на майдані сотні людей підтримували виступаючих викриками: «Слава Україні – Героям Слава! Україна одна єдина! Україна понад усе! Смерть ворогам! Слава Нації! Не дамо розшматувати Україну! Україна або смерть! Путін – х**ло!»