Скандал на ДП «Енергосталь» у Харкові – міністр пригрозив судом

Фото: Тимофій Милованов/Facebook

Скандалом обернувся приїзд міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тимофія Милованова на харківське держпідприємство «Енергосталь».

Про це Харків Times дізнався з повідомлення міністра на сторінці у Facebook.

«Скандал на ДП «Енергосталь» в Харкові. Я призначив нового директора Балабая. Звільнив старого Сталінського. Новий директор виявляє скриту заборгованість по зарплаті робітникам на 30 млн грн +. Скриту від Міністерства. Недостовірний фін план. Можливо у зговорі з співробітниками Міністерства. За 15 хвилин до наради з проблем виплати зарплати, новий директор отримує ухвалу суду, що він більше не директор. А старого директора поновлено. Старий директор без погодження з міністерством, без будь-якого інформування Міністерства, виходить на роботу і продовжує керувати. Площі підприємства здані в оренду за заниженими цінами», –  коментує ситуацію Тимофій Милованов.

Міністр заявив, що «проти судді, який виніс, на його думку, повністю незаконне рішення, буде відкрито дисциплінарне впровадження. Проти Держпраці, яке не бачило заборгованості по зарплаті при перевірках, буде проведено розслідування. Будуть відкриті кримінальні справи, якщо підтвердяться факти, за невиплату зарплатні і доведення підприємства до банкрутства з метою передачі землі та майна приватним особам».

«Зараз ми приїхали на підприємство і почуємо обох директорів – нового, призначеного міністерством, і старого, який вважає підприємство своїм, а не державним», – написав міністр.