Матеріальну допомогу отримали цього року 12 тис. харків’ян

Фото: www.city.kharkov.ua

Понад 320 тис. харків’ян отримали цього року додаткові соціальні гарантії і ще близько 12,5 тис. – одноразову матеріальну допомогу, повідомила директор Департаменту праці та соціальної політики Харківської міської ради Лариса Болгова.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-служби Харківської міськради.

За словами Болгової, додаткові соціальні гарантії на житлово-комунальні послуги, послуги зв’язку та пільговий проїзд отримують близько 322 тис. харків’ян 46-ти пільгових категорій. Крім того, за 9 місяців поточного року 12,5 тис. громадян окремих категорій отримали одноразову матеріальну допомогу на загальну суму 44,07 млн грн.

Також станом на 1 жовтня близько 83,5 тис. харківських сімей отримують субсидію. З жовтня 2019 року субсидії надаються в монетизованій формі – готівкою разом з пенсією або в безготівковій формі – на банківську карту.

Директор департаменту також нагадала, що в 2019 році в Україні запроваджено новий механізм реабілітації дітей з діагнозом “дитячий церебральний параліч”, що базується на принципі “гроші ходять за людиною”.

“Це новий вид послуг, дуже дієвий. У 2020 році планується розширити спектр цієї послуги і надавати її не тільки дітям з ДЦП, але і всім дітям з інвалідністю”, – зазначила Лариса Болгова.

З більш детальною інформацією про послугу можна ознайомитися на сайті Міністерства соціальної політики України.