Нардеп від “Слуги народу” намагається зняти арешт з фірм, пов’язаних із заступником голови облради – ХАЦ

Фото: Слуга народу-Вікторія Кінзбурська-Округ 171/Facebook

Депутат ВР від партії “Слуга народу” Вікторія Кінзбурська звернулася до Генпрокуратури з приводу кількох фірм, на майно яких постановою суду накладено арешт. Всі ці фірми фігурують у кримінальному провадженні про “легалізацію грошових коштів, отриманих злочинним шляхом”, велику їх частину так чи інакше можна пов’язати із заступником голови Харківської обласної ради Володимиром Скоробогачем.

Про це Харків Times стало відомо з публікації у Facebook Харківського антикорупційного центру (ХАЦ).

Про запит Кінзбурської громадськості стало відомо з копії її запиту до ГПУ, розміщеної на сайті Верховної Ради.

У своєму запиті нардеп стверджує, що до неї звернувся ряд керівників фірм, які заявили, що їх діяльність була безпідставно припинена, оскільки суд наклав арешт на їхнє майно.

Йдеться про фірми ТОВ “Рікон +”, ТОВ “Сігней”, ТОВ “Торговий дім “Ірпіс”, ТОВ “Техно-2017”, ТОВ “Бенедикт Бізнес”, ТОВ “Омега-2008”, ТОВ “Рентес”, ТОВ “Оптима Прайс”, ТОВ “Поларіс-100”, ТОВ “Нут-Експорт”, ТОВ “Інвол А”.

Як зазначає ХАЦ, директором і засновником двох з перелічених ТОВ – “Техно-2017” і “ТД” Ірпіс” – є Павло Пугач. Він є директором і співзасновником ТОВ “Ласалт Інтернаціональ Україна”, що також фігурує у кримінальному провадженні. А іншим співзасновником цієї фірми значиться Вікторія Скоробогач – дружина заступника голови Харківської облради Володимира Скоробогача.

Цікавим Харківському антиокрупційному центру здалося й те, що фірмам “Техно-2017” та “Інвол А” належав екран на площі Свободи, який “транслював іміджеві сюжети про Скоробогача, поки цей екран не демонтувала міськрада”.

ТОВ “Інвол А” нині належить Аркадію Балюку й Тамарі Садіковій, але раніше його засновницею значилася Алла Редько, яка нині працює в облраді. Вона, у свою чергу, раніше отримувала кошти від фігуруючого у розслідуванні ТОВ “Поларіс-100” та ТОВ “Інтеропт-Преміум”, яке раніше належало бізнес-партнеру Скоробогача Валерію Хомутиннику.

А засновник фірми “Поларіс-100” Ірина Хасьянова разом із дружиною Скорбогача Вікторією засновувала ТОВ “Харківський м’ясопереробний завод”. ТОВ “Сігней”, яке займалося експортом горіхів, заснував Юрій Скоробогач. Бенефіціаром ТОВ “Омега-2008” зазначений Андрій Голубченко – партнер Вікторії Скоробогач по ТОВ “Сигма-ЛК”. ТОВ “Рентес” просто належить мадам Скоробогач. А власниця ТОВ “Оптима-Прайс” Яна Лаурінайчуте купувала в Скоробогача нерухомість.

ХАЦ також зазначає, що даний запит – єдиний, поданий Вікторією Кінзбурською за час її депутатства.

Як повідомляв Харків Times, очікувана вартість реконструкції фонтану світломузики у саду ім. Т. Шевченка по вул. Сумській, 35 складе 69 млн. грн. Як повідомив Харківський антикорупційний центр, у таку ж суму в євро обійшлася реконструкція одного з найвідоміших і найкрасивіших фонтанів світу – побудованого у 1762 році фонтану Треві в Римі.