З міського бюджету витратять 69 млн. грн на реконструкцію фонтану у Саду Шевченка – ХАЦ

Фото: www.elprom-rit.com

Очікувана вартість реконструкції фонтану світломузики в саду ім. Т.Г. Шевченка по вул. Сумській, 35 складе 69 млн. грн.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Харківського антикорупційного центру у Facebook.

Як стало відомо з інформації на сайті “Прозорро”, за ці кошти планують зробити проектні та демонтажні роботи, замінити труби, зробити нову гідроізоляцію, встановити нові LED-світильники, нові системи фільтрації, подачі води на фонтан та дезинфекції, покриття фонтану зроблять з граніту тощо.

ХАЦ нагадує, що в 2015 році цей фонтан було реконструйовано за гроші компанії “Рошен”. Тоді також робили проектні та демонтажні роботи за фонтану, заміну технологічного обладнання, встановили світлотехніку, звукову техніку та автоматику для управління фонтаном, провели капітальний ремонт бетонної чаші фонтана та замінили гранітну обліцовку. Також провели роботи з благоустрою.

“Цікаво, що в євровом еквіваленті очікувана вартість реконструкції складе понад 2,2 млн. євро. Для порівняння: 2,2 млн. євро коштувала реконструкція одного з найвідоміших та красивих фонтанів у світі – фонтана Треві у Римі. І там використовували кошти спонсорів. Цей фонтан був побудований в 1762 році, а робота над його створенням тривала цілих 30 років. Фонтан Треві є найбільшим і в Римі, і в усій Італії – його ширина досягає 20 метрів, а висота – 26 м. Реконструкція фонтану Треві тривала 17 місяців і нею займалися 26 скульпторів”, – зазначають антикорупціонери.

У Харкові роботи оцінюють в подібну ж суму. Хоча після проведення аукціону вартість реконструкції може бути знижена.