На фронті загинув від снайперської кулі боєць 92-ї ОМБр Юрій Громович

Фото: Юра Громович / Facеbook

Військовослужбовець 92 Окремої механізованої бригади імені кошового отамана Івана Сірка рядовий Юрій Громович загинув 15 жовтня від кулі ворожого снайпера.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення на офіційній сторінці 92 ОМБр ім. кошового отамана Івана Сірка у Facebook.

“Серед білого дня окупанти підступно вбили нашого друга і самовідданого воїна. Вичікуючи, ніби хижаки здобич, кати вистрілили тоді, коли боєць глянув у бійницю. Перший постріл був у залізний щит, другий – у Юрія. Ворожі позиції на цій ділянці фронту недалеко від наших, тож нелюдям знадобилась мить, аби здійснити підступний план. Куля влучила у шию і вийшла через грудну клітину. Побратими оперативно евакуювали бійця. Вже через кілька хвилин він був у санітарній машині, але поранення виявилось важким, несумісним з життям. Юра помер”, – написали про нього побратими.

Вперше на російсько-українську війну Юрій Громович потрапив у третю хвилю мобілізації. Відслужив, а з квітня поточного року підписав контракт. Був стрільцем-помічником гранатометника механізованого батальйону.

“Побратими та командування характеризують його як самовідданого та виваженого воїна. Він не мав поганих звичок. Був дуже сімейною людиною. Обожнював родину. У Юрія залишились батьки, дружина та діти. Йому було 36 років”, – йдеться у повідомленні.

Як повідомляв сам Громович на своїй сторінці у Facebook, він закінчив Українську інженерно-педагогічну академію, раніше працював токарем у ПАТ “ФЕД”.

Як розповів Харків Times військовий комісар Харківської області Юрій Калгушкін, Юрій Громович загинув близько 11:50 підчас обстрілу українського взводного опорного пункту, на якому він ніс службу. “Він, нажаль, 200-й з військовослужбовців збройних сил України з Харківщини, хто загинув”, – сказав Калгушкін.

Волонтерка Марина Полякова повідомила у Facebook, що прощання з Юрієм Громовичем відбудеться у п’ятницю, 18 жовтня, за адресою: Харків, вул. Олімпійська, 13. Похорон – о 13:00 на Алеї Слави 18-го кладовища.

Реквізити допомоги родині загиблого героя:

Карта Райффайзен банк Аваль 5486580080239265 Громович Євгенія (дружина)

Карта Ощадбанк 5167490183540997 Громович Людмила Михайлівна (мама)

Редакція ХарківTimes приєднується до слів скорботи та співчуття рідним, друзям та побратимам Юрія Громовича. Вічна слава герою!