Поліція затримала на Харківщині ймовірних підривників банкоматів (фото)

У ніч на вчора, 9 жовтня, у 00:45 наряд батальйону поліції особливого призначення, зупинивши для перевірки у селищі Буди автомобіль Ford Sierra, виявив у салоні газове обладнання зі шлангами та проводами, дві гранати з детонаторами, рації та “інші підозрілі речі”.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

В автівці знаходилися троє мешканців Харківського району 29, 36 й 39 років.

“За попередньою інформацією, чоловіки направлялись до селища Золочів з метою підриву банкомату”, – йдеться у повідомленні поліції.

Більш того, під час проведення слідчих дій була встановлена причетність 29-річного затриманого до підриву банкомата й крадіжки 148 тисяч гривень у місті Люботин в липні цього року. Чоловік вже попереджений про підозру за двома статтями КК: ч. 3 ст. 185 (крадіжка) та ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна). Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Двоє старших чоловіків поки що попереджені про підозру за ч. 1 ст. 263 КК (незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами та вибуховими речовинами). Всі троє затримані в порядку ст. 208 КПК.

Правоохоронці перевіряють затриманих на причетність до скоєння інших аналогічних злочинів на території Харківської області, пов’язаних з ушкодженнями банкоматів. Розслідування триває.

Як повідомляв Харків Times, 6 жовтня невідомі пошкодили банкомат у відділенні «Альфа-Банку» на Індустріальному проспекті, 26.

У ніч з 18 на 19 липня невідомі підірвали банкомати на вулиці Вольтера у Харкові та на вулиці Шевченка у місті Любтін.

ПриватБанк оголосив про гарантовану виплату винагороди у 100 000 гривень за будь-яку інформацію, яка допоможе затримати злочинців, які вночі 19 липня підірвали два банкомати у Харкові й Харківській області.