У Харкові та Люботині підірвали два банкомати (оновлено, фото, відео)

Фото: hk.npu.gov.ua

В ніч з 18 і на 19 липня на вулиці Вольтера в Харкові і на вулиці Шевченка в місті Любтін невідомі підірвали банкомати.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення відділу комунікації Нацполіціі області.

Інформація про вибухи банкоматів надійшла до Київського відділу поліції о 3:40 і о 4:20 в поліцію міста Люботина.

Фото: hk.npu.gov.ua

Правоохоронці, які оглядали місце події на вулиці Вальтера в Харкові встановили, що всередині сейфового відсіку банкомату стався вибух невідомої речовини. Аналогічним чином невідомі підірвали банкомат, розташований по вулиці Шевченка в Люботині. Сума викрадених коштів встановлюється.

Фото: hk.npu.gov.ua
Фото: hk.npu.gov.ua

Речові докази вилучено та направлено на експертизу. Вирішується питання про кваліфікацію подій за Кримінальним кодексом України.

Слідчими Київського відділу поліції за фактом події відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) та ч. 5 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України.

Працівники Люботинського відділення поліції внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна), ч. 5 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України.

Максимальне покарання відповідно до санкцій статей передбачає позбавлення волі на строк від 7 до 12 років із конфіскацією майна.

Всі обставини встановлюються.

Відео:

Як повідомляв Харків Times, вночі 25 червня на Олексіївці невідомі підірвали банкомат ПриватБанку і забрали гроші. З початку року з урахуванням вибуху на проспекті Перемоги це вже шостий випадок підриву банкомата на Харківщині.