Харківського підприємця підозрюють у розтраті бюджетних коштів на 492 тис. гривень

Слідство оголосило про підозру директору приватного підприємства у розтраті бюджетних коштів на суму 492 тис. гривень.

Про це Харків Times сообщили в пресс-службе Нацполиции области.

Слідством встановлено, що під час проведення капітального ремонту будівель однієї з районних лікарень Харківщини посадові особи приватного підприємства умисно завищували ціну на виготовлення та встановлення металопластикових дверей та вікон. До офіційних документів посадовці вносили завідомо неправдиві відомості, внаслідок чого державі завдано збитків на суму більш ніж 492 тисячі гривень.

Викрили схему розкрадання та привласнення бюджетних коштів у великих розмірах працівники відділу детективів слідчого управління ГУ НП в Харківській області за процесуальним керівництвом прокуратури Харківської області та оперативним супроводженням Управління захисту економіки в Харківській області ДЗЕ НП України.

Підозра підприємцю оголошена за ч. 4 ст. 191 Кримінального кодексу (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

На теперішній час вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу підозрюваному. Слідчі перевіряють причетність інших осіб до вказаного злочину. Досудове розслідування триває.