У рамках міжнародного кінофестивалю Kharkiv Meet Docs відбудеться конференція з незалежної журналістики та громадського активізму

26 вересня у рамках Kharkiv MeetDocs Eastern Ukrainian Film Festival відбудеться Конференція з незалежної журналістики та громадського активізму. Провідні європейські та східноукраїнські спеціалісти в галузі журналістики та громадської діяльності розкажуть про проблеми та ділитимуться досвідом їх вирішення.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення організаторів кінофестивалю

Секція “Незалежна журналістика” розкриє головні проблеми регіональної журналістики та шляхи боротьби із ними. Поговоримо про низький рівень освіти, чималу кількість джинси в інформаційному просторі, нестачу кваліфікованих кадрів, невеликі заробітні плати, тощо.

Спікери:

  • Олена Львова, власний кореспондент інформаційного агентства “Інтерфакс-Україна”
  • Сергій Бобок, журналіст, співзасновник інтернет-видання “ХарківTimes” та корреспондент інформаційного агентства “Українські новини”.

Журналістика в умовах воєнного конфлікту. Воєнна журналістика в Україні

Перегляд фільму “Миротворці. В горах Сванетії”, 25’.

Про розвиток репортерства в умовах воєнного конфлікту, або воєнної журналістиці в Україні з перших вуст. Погляд на українську журналістику з боку іноземного журналіста.

Спікери:

  • Ольга Каленiченко, воєнний кореспондент, журналіст телеканалу RadioFreeEurope , Current time TV
  • Стефан Сіохан, французький журналіст, який кілька років працював в Україні і зокрема у зоні воєнного конфлікту на Донбасі.
  • Мирослав Гай, продюсер “Миротворці. В горах Сванеттії”.

Секція “Громадській активизм” розпочнеться з перегляду фільму “Колір фасаду: синій” – 22’30”.

Тема обговорення: Участь громадськості у відстоюванні пам’яток архітектури міста. Успішні кейси.

Спікер:

  • Олена Рофе-Бекетова, директорка БО “Благодійний фонд “Харків з тобою”, організаторка ініціативної групи #SaveKharkiv

Біженці, переселенці та активісти. У межах обговорення теми розкриють питання інтеграції біженців та переселенців до місцевих громад. Чи може громада вплинути на владу в цих випадках?

Перегляд фільму “Без статусу” – 34 .

Спікери:

  • Дмитро Тяжлов, режисер фільму “Без статусу”
  • Олексій Ветров, герой фільму “Без статусу”
  • Юлія Конотопцева, голова правління БО “БФ “Станція “Харків”, к.держ.упр., доцент.

Модераторка конференції: Олеся Анастасьєва.

Конференція пройде з 10-00 до 13-00 в актовій залі ХНЕУ. Вхід за фестивальними абонементами за попередньою реєстрацією. Для студентів вхід вільний.

Повнометражний фільм кримськотатарського режисера Нарімана Алієва “Додому” стане фільмом-відкриттям ІII Міжнародного кінофестивалю Kharkiv Meet Docs, і це буде харківська прем’єра стрічки.