Поліція заявила, що у Марші рівності взяли участь дві тисячі осіб

У Марші рівності KharkivPride взяли участь близько двох тисяч осіб, серед яких були гості міста з інших регіонів, представники міжнародних організацій, дипломатичних представництв та консульських установ іноземних держав в Україні.

Про це Харків Times повідомили у відділі комунікації Нацполіціі області з посиланням на начальника Головного управління Національної поліції в Харківській області Валерія Сокуренко.

” Ми провели зустрічі з організаторами Маршу рівності і з тими, кому це не подобається, і змогли знайти спільну мову з усіма учасниками. Тому забезпечили громадський порядок і безпеку на цей час, щоб дійсно права і свободи громадян не були порушені”, – сказав Сокуренко.

Всі підрозділи харківської поліції працювали у посиленому режимі. До охорони громадського порядку було залучено понад 2,5 тисячі робітників поліції та співробітники з інших регіонів України – спецпідрозділи, бійці ТОР, військовослужбовці Національної гвардії та курсанти Харківського національного університету внутрішніх справ. Також під час маршу на площі Свободи працювали групи комунікації та поліція діалогу.

Як повідомляв Харків Times, Марш рівності KharkivPride на площі Свободи завершився без серйозних ексцесів близько 15:15. Поліція припиняла зіткнення й після закінчення маршу.