У зіткненні з противниками KharkivPride постраждали двоє поліцейських

Фото: ХарківTimes

Поліція відкрила два кримінальні виробництва й склала адмінпротокол за фактами порушення громадського порядку в зв’язку із Маршем рівності KharkivPride.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

“Встановлено, що 17-річний харків’янин після закінчення Маршу став кидати каміння у людей, які йшли вздовж вул. Сумській після заходу”, – йдеться у повідомленні.

Хлопець був доставлений до Київського райвідділу поліції “для написання пояснень”. Щодо нього складений адміністративний протокол за ст. 173 КУпАП (дрібне хуліганство).

Фото: ХарківTimes

Після конфлікту, що виник близько 16:20 на вул. Римарській, до Шевченківського райвідділу поліції доставлено 17 осіб.

“Під час конфлікту вони чинили опір поліцейським, крім того, у бік правоохоронців розпилили сльозогінний газ”, – сказано в повідомленні поліції.

Постраждали двоє співробітників поліції. Один з них із опіком очей був доправлений до лікарні.

Фото: ХарківTimes

Слідчі Шевченківського райвідділу відкрили за фактом цих подій кримінальне провадження за ч. 2 ст. 345 КК (загроза або насильство відносно співробітника правоохоронного органу). Санкція статті передбачає до п’яти років позбавлення волі.

Крім того, кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 КК (хуліганство) відкрито за фактом хуліганських дій по відношенню до юнака у саду ім. Шевченко.

За всіма кримінальними виробництвам тривають слідчі дії.

Як повідомляв Харків Times, поліція заявила, що у Марші рівності KharkivPride взяли участь близько двох тисяч осіб. Громадський порядок під час і після заходу охороняли 2,5 тис. правоохоронців.