Під Харковом спецпризначенці будуть змагатися за берет з відзнакою (фото)

Фото: НГУ

Харківські спецпризначенці готуються до важкого іспиту за право носити берет з відзнакою.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення на сайті Національної Гвардії України.

Виснажливі регулярні тренування тиждень за тижнем. Бійці окремого загону спеціального призначення Східного територіального управління готуються до важких випробовувань під час іспиту за право носити берет з відзнакою.

Балансувати на межі та долати труднощі – робота бійців спеціального призначення. На їх боці знання, час, послідовність. День за днем, на фронті та у мирному житті ці мужні люди постійно випробовують себе та свій характер.

І вони знайшли те, що їм потрібно – необхідні для підготовки умови на базі стрільбища військової частини 3005 під Харковом.

Фото: НГУ

«Достеменно знати, що саме на тебе чекає неможливо. Це рейтингові змагання. Чи не кожного разу – якісь є нюанси. На змаганнях буде біг у повній екіпіровці на 10-12 кілометрів, смуга перешкод, колючий дріт, стрільба з автомата Калашникова, або пістолета. Після цього будуть спаринги між собою та з інструктором. Той хто буде гідний цього, отримає берет з відзнакою», – розповів військовослужбовець Східного оперативно-територіального об’єднання Богдан.

Настільки широкий спектр задач вимагає від бійців послідовності. Тому навантаження вводяться поступово.

«Перший забіг був три кілометри, метання гранати. Стрільба. Потім забіг був п’ять кілометрів в екіпіровці. Ще полоса перешкод була, потім «легесенький» крос-фіт: присідання – тридцять раз з вагою тридцять кілограмів. Тридцять відтискань від підлоги, тридцять вправ на прес. І тридцять метрів перекидання колеса», – пояснив Богдан.

Фото: НГУ

«У нас було дві вправи. Спершу стріляли з автомата Калашникова: відстань сто метрів. Кількість набоїв – п’ятнадцять. З автомата стріляли лежачі, з коліна, та стоячи, на кожну вправу дається двадцять, тридцять і сорок секунд», – додав його товариш Олександр. Ним рухає жага випробувань та прагнення отримати берет з відзнакою.