Харківські фахівці передали ЗСУ автоматизований радіопеленгатор “Сектор Р-677”

Фото: ukroboronprom.com.ua

ДП “Центральне конструкторське бюро “Протон” розробило та виготовило мобільний варіант сучасного автоматизованого радіопеленгатора короткохвильового діапазону “Сектор Р-677”. Нещодавно станція успішно пройшла приймально-здавальні випробування та передана до українського війська.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-служби ДК “Укроборонпром”.

Радіопеленгатор “Сектор Р-677” в автоматичному режимі виявляє, здійснює цифрову обробку та визначає напрямок джерел радіовипромінювання. Зокрема, радіостанцій короткохвильового діапазону, реєструє та аналізує параметри прийнятих радіосигналів.

Фото: ukroboronprom.com.ua

У “Секторі”, який розроблений та виготовлений у тісній кооперації з іншими підприємствами концерну “Укроборонпрому” та приватними українськими компаніями, впроваджено сучасні методи вимірювань і цифрової обробки радіосигналів. Для цієї станції з урахуванням реального бойового досвіду розроблені спеціальні алгоритми програмного забезпечення.

Фото: ukroboronprom.com.ua

Завдяки цьому “Сектор Р-677” дозволяє ефективно виявляти роботу усіх сучасних (і перспективних) радіостанцій короткохвильового діапазону. А декілька таких радіопеленгаторів, об’єднаних у єдину мережу, можуть визначати місцезнаходження передатчика сигналу. Таким чином є можливість отримати точні координати центрів зв‘язку, командних пунктів, розташування підрозділів противника та іншу важливу інформацію.

Фактично “Сектор” дозволяє вести постійне спостереження за короткохвильовими радіостанціями противника з метою правильного оцінювання стану його угрупування, відслідковування переміщень та підвищення активності.

Як повідомляв ХарківTimes,  виріб ізюмського заводу увійшов до ТОП-5 розробок підприємств “Укроборонпрому.