Харківський метрополітен переплатив два мільона гривень за генератори, – ХАЦ

Фото: Харьковский метрополитен / Facеbook

Поліція відкрила кримінальне провадження через розкрадання коштів КП «Харківський метрополітен».

Про це повідомляє Харківський антикорупційний центр з посиланням на рєестр судових рішень.

Поліція підозрює, що у період 2017-2019 років особи КП «Харківський метрополітен», ТОВ “НВО “Пам”, ФОП Поліщук за попередньою змовою заволоділи грошовими коштами за ознаками кримінального правопорушення ч.3 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем

Правоохоронці встановили, що КП «Харківський метрополітен» придбав у ФОП Поліщук генератори вогнегасного аерозолю МАГ-3 за ціною 2 430 грн. (без ПДВ) у кількості 996 шт. загальною вартістю 2,904 млн. грн.

«Ринкова вартість на вказані генератори у відкритих джерелах у м. Харків складає 893 грн. за одиницю, тобто вартість партії у 996 одиниць складає 889 428 грн. Таким чином, збитки КП «Харківський метрополітен» від закупівлі засобів пожежогасіння за завищеними цінами складає понад 2 млн.грн.», – йдеться у судовій ухвалі.

У ХАЦ нагадали, що ФОП Богдан Владиславович Поліщук отримав протягом 2016-2018 років від метрополітену п’ять підрядів на загальну суму 7,48 млн.грн.

Як повідомляв Харків Times, 6 лютого виконавчий комітет Харківської міськради підвищив тариф на послугу з перевезення пасажирів метрополітеном до 8 гривень, в тролейбусах і трамваях до 6 гривень.