Масові замінування 18 червня не підтвердилися (фото)

Фото: hk.npu.gov.ua

Правоохоронці перевірили інформацію про замінування 38 об’єктів у Харкові 18 червня.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

Фахівці вибухотехнічного управління ретельно обстежили 55 550 кв. метрів приміщень та 14 820 кв. метрів прилеглої території, евакуювали 1 915 осіб. Жодних вибухових пристроїв або небезпечних речовин виявлено не було.

Повідомлення про закладення вибухівки у різних закладах Харкова та області надійшло до поліції 18 червня.

На місцях подій працювали слідчо-оперативні групи, співробітники кінологічного центру, фахівці вибухотехнічного управління поліції.

Повідомлення внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна або без такої.

Як повідомляв Харків Times, вчора, 18 червня, у поліцію знову надійшли повідомлення про масові замінування у Харкові – житлових будинків, лікарень, торгових центрів, аеропорту. Харків’яни повідомляли в соціальних мережах, що вибухівку шукають, зокрема, в торгових центрах “Караван”, “Магелан”, “Таврія”, Макдональдсі “Павловський”, в бізнес-центрі “Протон”.

Сьогодні, 19 червня, на електрону пошту чергової частини поліції надійшло повідомлення про замінування більше десятка різних об’єктів у Харкові, зокрема, мечеті та синагоги.

На даний час проводиться огляд приміщень та прилеглої території.