Контрабандисти, побачивши прикордонників, кинули авто з товаром в лісі (фото)

Фото: Східне регіональне Управління ДПСУ/Facebook

Харківські прикордонники та митники запобігли двом випадкам контрабанди товарів народного споживання, які зловмисники намагалися незаконно вивезти до Російської Федерації.

Як дізнався Харків Times з повідомлення прес-служби Східного регіонального Управління ДПСУ, два автомобілі УАЗ виявили прикордонники Харківського загону. Автівки знаходилися в безпосередній близькості до лінії державного кордону, неподалік населеного пункту Стариця. Машини були завантажені товарами народного споживання, а саме – одягом, шпалерами та автомобільними запчастини. Четверо осіб, які намагалися незаконно перемістити товари через кордон, побачивши правоохоронців, вдалися до втечі.

Фото: Східне регіональне Управління ДПСУ/Facebook

Автівки та товар було передано представникам фіскальної служби.

Фото: Східне регіональне Управління ДПСУ/Facebook

Ще один випадок незаконного переміщення товарів народного споживання через державний кордон України було виявлено 14 червня на митному посту “Куп’янськ”. Про це Харків Times дізнався з повідомлення ДФС у Харківській області.

Під час митного контролю українець, який їхав до Росії через зелений коридор», за результатами оцінки ризиків був переведений до смуги руху «червоний кордон». В ході поглибленого огляду автівки, під капотом були виявлені дві саморобні схованки, в яких знаходились продукти харчування, а саме – ковбаса, цигарки та алкогольні напої.

Відносно правопорушника складено протокол про порушення митних правил за частиною 1 статті 483 Митного кодексу України. Предмети правопорушення разом з автомобілем вилучені, їх вартість буде встановлено додатково.

Як повідомляв ХарківTimes, прикордонники не дозволили росіянину вивезти з України старовинні монети.