Добкін розповів, чим займеться в Раді нового скликання

Фото: POLITME.com

Голова партії «Християнські соціалісти» Михайло Добкін на з’їзді «Опозиційного блоку» заявив, що хоче скасувати закон про мову, люстрацію й декомунізацію.

Про це він заявив на форумі об’єднаних опозиційних сил «Довіряй Ділам» 10 червня, повідомляє Харків Times з посиланням на Громадське.

«Нам не соромно, що першим нашим законом, внесеним до парламенту буде скасування декомунізації», – заявив він.

Добкін вважає, що закон про мову «дискримінує половину населення України», а закон про люстрацію нібито незаслужено позбавив роботи багатьох людей.

Як дізнався Харків Times з повідомлення Громадянської мережі “Опора”, Михайло Добкін, обраний за списками політичної партії «Опозиційний блок», був одним з самих злісних прогульників. За чотири роки роботи ВР VIII скликання Добкін-старший був присутнім на 14,9% або 73 пленарних засіданнях з 489. П’ять засіданнь нардеп пропустив з поважних причин – 411 – без. Крім того Михайло Добкін неохоче брав участь у голосуваннях. За 4 роки у Верховній Раді України відбулось 15068 голосувань, харківський нардеп взяв участь лише 6,5%.

Як повідомляв Харків Times , список партії “Опозиційний блок” на позачергових виборах до Верховної Ради очолили лідер партії “Наші”, позафракційний народний депутат Євген Мураєв та Харківський міський голова Генадій Кернес.