Харків’яни Мураєв і Кернес очолили список «Оппоблока» на виборах до Ради

Фото: Новое время

Список партії “Опозиційний блок” на позачергових виборах до Верховної Ради очолив лідер партії “Наші”, позафракційний народний депутат Євген Мураєв.

Про це ХарківTimes дізнався з повідомлення ІА «Інтерфакс-Україна».

Як повідомив кореспондент агентства “Інтерфакс-Україна”, першу десятку списку кандидатів у народні депутати від “Опоблоку” було оприлюднено в понеділок у Києві на Форумі об’єднаних опозиційних сил “Довіряй справам”.

До першої десятки виборчого списку, крім Мураєва, ввійшли голова фракції “Опозиційний блок” у парламенті Вадим Новинський, заступник голови цієї фракції Олександр Вілкул, мер Харкова Геннадій Кернес, мер Одеси Геннадій Труханов.

Виступаючи на форумі, голова політради партії “Відродження” Володимир Пилипенко заявив, що “Опозиційний блок” висунув 225 кандидатів у списку за загальнодержавним виборчим округом.

“Серед кандидатів, зокрема, Євген Мураєв, Олександр Вілкул, Геннадій Кернес, Геннадій Труханов, Вадим Новинський, (мер Маріуполя – ІФ) Вадим Бойченко, Володимир Буряк, (мер Ужгорода – ІФ) Богдан Андріїв, (депутат Хмельницької облради – ІФ) Уляна Ткаченко, Володимир Пилипенко”, – сказав він.

Пилипенко поінформував, що до списку кандидатів від “Опоблоку” також увійшли мер Рені Ігор Плєхов, мер Теплодара Михайло Жовнір, голова Чорноморської селищної ради Сергій Удалов (усі – Одеська обл.); мери Краснограда Володимир Максим і Балаклеї Іван Столбовий (обидва – Харківська обл.); міський голова Павлограда (Дніпропетровська обл.) Анатолій Вершина; мер Токмака (Запорізька обл.) Ігор Котелевський і заступник голови Запорізької облради Єгор Семенков.

Крім списку кандидатів від партії в загальнодержавному виборчому окрузі “Опоблок” також висунув кандидатів на мажоритарних округах, зокрема в Донецькій області – главу політради “Опоблоку” Бориса Колеснікова, гендиректора Авдіївського коксохіму, що входить до групи “Метінвест”, Мусу Магомедова, секретаря міськради Маріуполя Степана Максму. З Луганської області – керівник напряму зі сталого розвитку “ДТЕК Енерго” Вікторія Гриб.

“… із Запорізької області – Путря Сергій, з Житомирської області – Барановська Тетяна, Дьяченко Андрій, з Херсонської області – Федін Василь, Середа Ганна, від Харківщини – Володимир Кацуба, Дмитро Шенцев, Михайло Добкін, від Чернігівської області – Живенко Світлана, Дем’яненко Олексій”, – перерахував іще деяких кандидатів в одномандатних округах від “Опоблоку” Пилипенко.

На прес-конференції після завершення заходу Мураєв зазначив, що на форумі було представлено тільки першу десятку. Повний список “Опоблоку” за загальнодержавним виборчим округом буде оприлюднено пізніше.

Він також повідомив, що перед форумом “Довіряй справам” відбувся з’їзд партії “Опозиційний блок”, який і затвердив список.

Як повідомлялося, партії “Опозиційний блок”, “Партія миру та розвитку”, “Наші”, “Відродження” та “Довіряй справам” домовилися про об’єднання з метою спільної участі в позачергових виборах до Верховної Ради.

Як повідомляв Харків Times, чотири партії заявили про спільну участь у парламентських виборах та уклали Меморандум єдності опозиційних сил. До складу об’єднаної команди увійшли представники партій “Опозиційний блок”, “Відродження”, “Довіряй ділам” та “Наші”. Урочисте підписання меморандуму відбулося сьогодні, 7 червня, на Пішохідному мосту в Києві.