Адміністрація ТЦ “Барабашово” заявляє про плани “Нацкорпуса” встановити у Харкові військовий режим

Фото: Барабашово Харьков/Facebook

Адміністрація торгового центру “Барабашово” звинуватила “Національний корпус” у спробі дестабілізації ситуації в Харківській області, яка має політичну мету напередодні парламентських виборів.

Про це Харків Times стало відомо із повідомлення прес-служби торгового центру в Facebook.

“Нам відомо про плани Національного корпусу разом із “Правим сектором” і “Свободою” влаштувати тут хаос, аж до введення військової адміністрації у Харківській області, щоб остаточно розв’язати руки їх національним дружинам, ми не піддаємося на провокації й не допустимо подібних сценаріїв на території ТЦ”, – йдеться у повідомленні.

Адміністрація торгового центру звинувачує представників “Нацкорпусу” в тому, що активісти цієї партії, які “раніше служили в полку “Азов” та інших спеціалізованих підрозділах”, ведуть у Харкові, зокрема, на території “Барабашово” “деструктивну діяльність з метою створення конфліктних ситуацій, загострення між людьми для підвищення рейтингу на Західній Україні та спільного проходження до парламенту з націоналістичними партіями “Правий сектор” і ВО “Свобода”.

На думку адміністрації ТЦ, “інтерес” до ринку “Барабашово” ці організації проявили саме напередодні парламентських виборів, підтримавши “нечисленні ініціативні групи, які зайняли деструктивну позицію у ТЦ”. Також адміністрація заявляє, що ці групи створені та діють “за підтримки окремих політиків і чиновників у Харкові”.

Адміністрація ТЦ, як і раніше, звинувачує представників “Національного корпусу” в побитті оператора служби телевізійних новин “Вісті” Вадима Макарюка та застосуванні під час конфлікту вогнепальної зброї і заявляє про наявність у її розпорядженні відеозаписів інциденту, які вона готова надати правоохоронним органам.

Як повідомляв Харків Times, Харківська організація партії “Національний корпус” заперечує свою причетність до протиправних дій на ринку “Барабашово” увечері 7 червня й звинувачує адміністрацію торгового центру, а також особисто нардепа Олександра Фельдмана у наклепі.

Представники організацій підприємців ТЦ “Барабашово” на прес-конференції 10 червня висловили свою точку зору на силове протистояння, що відбувалося там 7 червня, внаслідок якого отримали травми кілька його учасників і був побитий телеоператор служби новин “Вісті” Вадим Макарюк. Підприємці звинуватили адміністрацію ТЦ і контролюючий ринок концерн “АВЕК” у поборах і побиттях.