Харківські рятувальники за тиждень загасили 100 пожеж

Фото: kh.dsns.gov.ua

Впродовж минулого тижня, з 03 по 10 червня, рятувальники Харківського гарнізону ДСНС 230 разів виїжджали за сигналом «Тривога».

Про це Харків Times повідомили у прес-службі ДСНС в Харківській області.

Протягом зазначеного періоду рятувальники здійснили 100 виїздів на ліквідацію пожеж та загорянь. Внаслідок пожеж 1 особа зазнала травм. Завдяки оперативним та професійним діям рятувальників на пожежах було врятовано 2 людей, у тому числі – одну дитину, та евакуйовано 28 чоловік.

Крім того піротехніки Харківського гарнізону ДСНС здійснили 30 виїздів на розмінування застарілих боєприпасів часів Другої світової війни. Всього було виявлено та знешкоджено 130 боєприпасів, серед яких: 48 артснарядів, 78 мінометних мін, 4 гранат.

Ще 32 рази рятувальники виїжджали для допомоги населенню

Головне управління ДСНС України у Харківській області звертається до громадян: завжди дбайте про належний протипожежний стан власних помешкань! Зокрема:

  • не залишайте малолітніх дітей без нагляду, та не дозволяйте їм бавитися сірниками;
  • слідкуйте за станом та справністю електромережі;
  • у разі виходу з приміщень не залишайте увімкненими телевізори, праски, тощо;
  • не паліть у ліжку;
  • намагайтеся уникати перевантаження електричних мереж, не вмикайте одночасно побутові електроспоживачі великої потужності.
  • подбайте про захист помешкання від грозових розрядів, адже блискавки нерідко можуть стати причиною займання;
  • не випалюйте суху траву.

Як повідомляв Харків Times, ввечері 28 травня у селищі Золочів Харківської області загорівся автомобіль Mercedes Sprinter та гараж. Власник автомобіля переливав паливо з пластикової ємності, що знаходилась у машині, в ємність, що була в гаражі. Для цього він використовував електричний насос, в якому раптом сталось коротке замкнення і паливо почало горіти. В мить загорівся мікроавтобус. Щоб його врятувати, чоловік сів за кермо і виїхав з двора. Чоловік з 70% опіками тіла був госпіталізований до лікарні.