Власник Mercedes Sprinter, переливаючи пальне, спровокував вибух та пожежу (фото та відео, оновлено)

Фото: kh.dsns.gov.ua

28 травня о 22:09 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу на території одного із приватних домогосподарств, що на вул. Каштановій, 36 у селищі Золочів Харківської області. За первинною інформацією горів автомобіль Mercedes Sprinter та гараж.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС у Харківській області

До місця виклику було направлено пожежно-рятувальний підрозділ 52-ї частини ДСНС у складі двох відділень. Прибувши на місце, рятувальники з’ясували, що вогонь повністю охопив мікроавтобус та гараж. На зустріч рятувальникам з палаючої машини вибіг господар домоволодіння, 1968 року народження. Він був у шоковому стані, весь одяг на ньому був обвуглений. Невдовзі чоловік втратив свідомість, бо мав 70 % опіків тіла. Його негайно госпіталізували каретою швидкої медичної допомоги до опікового центру Харкова.

Як розповіли журналістам в прес-службі Харківської міськради з посиланням на завідувача опіковим відділенням Аслана Цогоева, чоловік у важкому стані перебуває в реанімації.

Фото: kh.dsns.gov.ua

Як згодом стало відомо, чоловік переливав паливо з пластикової ємності, що знаходилась у машині, в ємність, що була в гаражі. Для цього він використовував електричний насос, в якому раптом сталось коротке замкнення і паливо почало горіти. В мить загорівся мікроавтобус. Щоб його врятувати, чоловік сів за кермо і виїхав з двора. Біля колодязя він зупинився. На цей час вся машина та паливо всередині неї палали.

Відразу після прибуття рятувальників в автомобілі стався вибух, полум’я охопила колодязь. Ще через кілька хвилин стався вибух у підвалі гаражу, де також зберігалось паливо. В результаті цього вибуху будівлі гаражу, літньої кухні та сараю, що стояли поруч з гаражем, повністю зруйнувались. На щастя минулось без втрат з боку рятувальників.

Загальна площа пожежі складала більше за 110 кв.м.

Фото: kh.dsns.gov.ua

Керівник гасіння пожежі негайно викликав додаткові сили та засоби. До місця події були спрямовані: 1 відділення 53-ї Державної пожежно-рятувальної частини з м. Дергачі та добровільна пожежна команда ДО «Комбінат Світанок». Загалом у заходах з ліквідації пожежі приймали участь 15 чоловік особового складу ДСНС, 3 волонтери та 4 одиниці пожежної техніки, подано 2 водяних пожежних стволи та 1 пінний. Завдяки оперативним зусиллям рятувальників о 22:44 вогонь вдалось локалізувати і врятувати житловий будинок. О 07:30 пожежу повністю ліквідовано.

Як повідомили у відділі комунікації Нацполіції області, відомості за фактом події внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України.

Як повідомляв Харків Times, 28 травня рятувальники загасили пожежу у двоповерховому житловому будинку на вул. вул. Москалівській, 18 у Харкові.