Директор Теруправління ГБР в Полтаві Тимошко заявив, що його звільнили (оновлено)

Фото: соцсети

Володимир Тимошко, директор Територіального управління ДБР в Полтаві, яке поширює свою діяльність на Харківську область, заявив, що звільнений з займаної посади.

Про це Володимир Тимошко повідомив на своїй сторінці в Facebook.

“Директор ДБР повідомив мене, що 28 травня 2019 року я буду звільнений з посади на підставі “невідповідності займаній посаді та недостатньої професійності”” , – написав Володимир Тимошко.

За його словами, ніяких обгрунтованих підстав для зазначеного рішення немає, і воно повністю суперечить чинному законодавству.

“А саме: рішення не погоджене з заступниками директора, прийнято без подання конкурсної комісії, не має ніякого, хоч трохи логічного, обґрунтування, крім «Я так хочу» з боку директора ДБР”, – повідомив Володимир Тимошко.

Фото: Скрин страницы

Глава Теруправління додав, що в даний момент знаходиться на лікарняному і йому невідомо, чи є вже наказ про його звільнення. Також Володимир Тимошко пообіцяв, що після отримання інформації про звільнення він “сформує належну правову позицію” і проінформує громадськість”.

Тимошко нагадав, що займає посаду директора ТУ в Полтаві 176 днів. Він очолив Теруправління з моменту його відкриття. За словами Тимошко, це були 176 днів днів ефективної та результативної роботи колективу.

Пізніше стало відомо, що директор Державного бюро розслідувань (ДБР) Роман Труба підписав накази про звільнення чотирьох керівників відомства. Про це повідомила в Facebook співробітниця прес-служби ДБР Ірина Винокурова.

Зокрема, вона оприлюднила чотири накази від 28 травня поточного року про звільнення директора Територіального управління ДБР в Полтаві Володимира Тимошко, керівника Другого управління організації досудових розслідувань Олександра Тури, керівника Фінансового управління Дениса Луцика і керівника Управління забезпечення діяльності Василя Титарчука.

Директор ГБР Роман Труба заявив, що ротація в Госбюро – це нормальний процес. Про це йдеться в заяві Романа Труби, оприлюдненій на сайті відомства.

“Відповідно до законодавства, троє керівників підрозділів центрального апарату та керівник одного з територіальних управлінь залишають роботу в Державному бюро розслідувань по закінченню випробувального терміну. Це не криза, не скандал, а звичайна ротація у новому правоохоронному органі, який змінюється, враховує помилки, відточує свій професіоналізм, набирає силу”, – цитує прес-служба директора ДБР

За словами Труби, випробувальний термін – це нормальна практика як в державних органах, так і в приватних компаніях.

“Ніхто не приходить в ДБР працювати довічно: з кимось ми продовжуємо працювати, з кимось прощаємося і бажаємо подальших успіхів”, – додав директор Держбюро.

Він зазначив, що дані кадрові рішення не вплинуть на діяльність ДБР, в провадженні якого знаходиться 11 тисяч справ.

Як повідомляв Харків Times, на чиновників і силовиків харків’яни будуть скаржитися в Полтаву