Олександр Грановський: Не бачу трагедії, якщо майбутній президент вирішить розпустити парламент

Після минулих президентських виборів у суспільства є високі очікування від діяльності нового президента, і одним із кроків, спрямованих на підтримку цих очікувань, може стати рішення глави держави розпустити парламент. Про це у програмі “Город Х” сказав народний депутат України Олександр Грановський. Такий розвиток подій можливий, якщо новообраний президент прийме присягу 19 травня.

“Я б особисто не став сперечатися з датою 19 травня, – підкреслив Олександр Грановський. – Я не бачу великої трагедії в тому, якщо майбутній президент прийме рішення парламент розпустити, хоч і вважаю, що це рішення буде несвоєчасним. Я готовий підтримати дату 19 травня. Однак вважаю, що зал з міркувань власної безпеки буде схильна прийняти інше рішення “.

При цьому народний депутат зазначив, що парламент не є опонентом главі держави: “Я б не сказав, що парламент його опонент. Так, парламент буде здорово фільтрувати всі ініціативи президента. Якщо парламенту буде здаватися, що вони ворожі – буде реагувати відповідним чином. Але сьогодні у нас немає цього досвіду. Я б не сказав, що ми, депутати, – опоненти майбутнього президента. Якщо з нашою думкою будуть рахуватися і його ініціативи будуть розумні – ми їх підтримаємо”.

Олександр Грановський підкреслив, що Верховною Радою нинішнього скликання була виконана величезна робота в частині реформування різних галузей життєдіяльності держави. “Звинуватити цей парламент в небажанні чи неготовності приймати складні або спірні рішення дуже важко. Так, може здатися, що якісь рішення приймалися через коліно, тим не менш, вони були прийняті. Вони реалізовані. Напевно, й ефект від цих рішень ми побачимо дещо пізніше, але об’єктивності заради – цей парламент і славиться тим, що приймав найбільш незручні, в тому числі і для себе, рішення “, – резюмував нардеп.