У центрі Харкова пошкодили Пам’ятний знак на честь проголошення суверенітету України (фото)

Фото: UA: Харків / Facеbook

Невідомі повалили та розбили пам’ятний знак на честь проголошення державного суверенітету України, встановлений на вході у Сад ім. Шевченка з боку майдану Свободи.

Про це повідомляє прес-служба поліції Харківської області.

Про подію до поліції 6 травня близько 8:00 повідомили громадяни.

На місце події виїжджала слідчо-оперативна група Шевченківського відділу поліції. Поліцейські виявили повалений та розбитий навпіл пам’ятник, зібрали первинний матеріал.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст. 298 Кримінального кодексу (умисне незаконне знищення, руйнування або пошкодження об’єктів культурної спадщини чи їх частин). Обставини події встановлюються.

Пам’ятний знак на честь проголошення державного суверенітету України в саду Шевченка у Харкові був встановлений 30 липня 1990 року коштом тодішнього голови харківської організації Народного руху України Володимира Пасічника. Він складається із гранітного каменя та флагштока для прапора України.

Пам’ятний знак неодноразово піддавався руйнуванню невідомими, одного разу кам’яна брила вже була розбита навпіл. 10 травня 2011 року зі щогли біля пам’ятного знаку зник тризуб.

У жодному з випадків зловмисники не були знайдені.