Війна в Україні: 13 обстрілів, один військовослужбовець отримав поранення

27 квітня збройні формування Російської Федерації 13 разів порушили режим припинення вогню, з них один раз – із застосуванням заборонених Мінськими угодами мінометів калібру 82 мм. Ворог також обстрілював українських захисників із зенітних установок, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Про це повідомляє прес-центр Операції Об’єднаних сил станом на 7:00.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід” збройні формування Російської Федерації 10 разів обстріляли позиції Об’єднаних сил: з мінометів калібру 82 мм та ручних протитанкових гранатометів – біля населеного пункту Павлопіль; з зенітних установок, станкових протитанкових гранатометів та стрілецької зброї – поблизу села Чермалик; двічі з станкових протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї – біля населених пунктів Новоселівка Друга і Піщевик; тричі з ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї – поблизу населених пунктів Красногорівка, Лебединське і Піски; тричі з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї – поблизу населених пунктів Лебединське і Новотроїцьке.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” противник тричі обстріляв позиції українських захисників: зі станкових протитанкових гранатометів – в районі населеного пункту Луганське; двічі з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї – поблизу населених пунктів Південне і Новоолександрівка.

Внаслідок обстрілів один військовослужбовець Об’єднаних сил отримав поранення. “Жоден обстріл противника не залишився без адекватної відповіді Об’єднаних сил. За даними розвідки, 27 квітня трьох окупантів було знищено, шість – поранено”,- йдеться у повідомленні.

Від початку поточної доби ворог з гранатометів різних систем обстріляв позиції Об’єднаних сил поблизу населеного пункту Кримське в районі відповідальності оперативно тактичного угрупування “Північ”.

“На обстріл противника наші підрозділи дали адекватну відповідь, втрати противника уточнюються”, – повідомляє прес-центр ООС.