Харків’янин вчинив смертельне ДТП та втік з місця аварії

Фото: hk.npu.gov.ua

1 квітня, близько 20:12 на автошляху «Охтирка-Богодухів» біля автозаправної станції автомобіль Volkswagen збив пішохода та поїхав з місця пригоди. Від отриманих травм чоловік загинув.

Як повідомили у відділі комунікації Нацполіції області, загиблим виявився 34-річний мешканець Богодухівського району. Він рухався по правому краю проїжджої частини у напрямку Харкова та потрапив під колеса авто.

Працівники сектору реагування патрульної поліції Богодухівського ВП розшукали дану автівку. За кермом транспортного засобу, на якому були сліди ДТП, знаходився 23-річний водій, мешканець Харкова.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального Кодексу України.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років або без такого. Вирішується питання про обрання відносно чоловіка міри запобіжного заходу та повідомлення про підозру.

Як повідомляв Харків Times, 31 березня близько опівночі у місті Красноград водій автомобіля ВАЗ 2110 насмерть збив пішохода та поїхав з місця події. Патрульні, що почали розшук підозрюваного у смертельній аварії, помітили автомобіль з ознаками ДТП поблизу села Високе. Машина рухалася  на великій швидкості, на вимоги поліцейських зупинитися водій не реагував. Тому поліцейським було прийнято рішення про застосування табельної вогнепальної зброї. В результаті було пошкоджено колеса автомобіля, водій затриманий та доставлений до відділу поліції.