У Харкові чоловік погрожував замінувати відділ поліції

Фото: intermarium.news

У Харкові у день виборів чоловік протягом 20 хвилин 8 разів викликав поліцію. Перший раз він звернувся до правоохоронців за допомогою ввечері 31 березня. Чоловік розповів, що на нього напали і назвав, де наразі перебуває. Коли слідчо-оперативна група їхала за вказаною адресою, чоловік знов подзвонив і розповів, що знаходиться в іншому місці.

Як повідомили у відділі комунікації Нацполіції області,  протягом 20 хвилин чоловік зробив кілька викликів поліції і кожного разу називав нову адресу.

В одному зі своїх повідомлень харків’янин пригрозив замінуванням районного відділу поліції.

Для перевірки цієї інформації на місце події виїжджали спеціальні служби. Експерти-вибухотехніки оглянули 5000 кв. метрів приміщень та прилеглої території, евакуювали 8 працівників поліції. Жодних вибухових речовин вони не виявили.

За даним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) Кримінального кодексу України.

Під час роботи щодо встановлення усіх обставин події прийнято рішення про закриття даного кримінального провадження з виділенням матеріалів для проведення перевірки наявності в діях вказаної особи ознак адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 183 (завідомо неправдивий виклик спеціальних служб) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Санкція статті передбачає штраф від 51 до 119 гривень.