У Дергачах сніг прибирають безробітні

Фото: kha.dcz.gov.ua

У Дергачівському районі області 39 безробітних прибирають сніг на територіях, прилеглих до фермерського господарства “Промінь”. Господарство підібрало кандидатури працівників для служби зайнятості.

Про це повідомили у Харківському обласному центрі зайнятості.

“У зв’язку з великими снігопадами, які пройшли у тому числі й на Дергачівщині, виникла потреба у залученні додаткової робочої сили для прибирання снігу”, – йдеться в повідомленні Центру.

В цьому питанні зі службою зайнятості співпрацюють сільськогосподарські підприємства, яким необхідно прибирати сніг на прилеглих територіях. Зокрема, в даний час у фермерському господарстві “Промінь” тимчасово працюють 39 безробітних, направлених Центром зайнятості.

“Вони розчищають від снігу та льоду прилеглу територію, господарські і складські приміщення”, – розповіла директор Дергачівської районної філії Центру Валерія Кисіль.

У службі зайнятості вважають, що результат цього напрямку діяльності очевидний та мають намір продовжувати співпрацю всіх зацікавлених сторін соціального партнерства.

Здається, харків’яни, які щодня виходять на завалені неприбраним льодом і снігом вулиці, також не заперечували б проти такого вирішення проблеми прибирання міста.

Як повідомляв Харків Times, 9 січня, комунальні служби вивели на вулиці Харкова 134 одиниці снігоприбиральної техніки. За даними КП “Дорремстой”, з моменту початку снігопаду на дороги висипали 410 тонн солі та 611 куб. метрів піщано-сольової суміші.