У Харківській області Великодні служби у храмах відбудуться з обмеженнями – ХОВА

У храмах Харківської області Великодні служби відбудуться з урахуванням комендантської години та з дотриманням вимог безпеки.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній військовій адміністрації.

Згідно з повідомленням, на свята комендантську годину в області не відмінятимуть. Вона триватиме з 23:00 15 квітня і до 5:00 16 квітня. У цей час мирним мешканцям заборонено перебувати на вулицях.

За інформацією Нацполіції області, святкові служби проводитимуть у 220 храмах регіону. Як повідомив начальник ГУ Нацполіції у Харківській області Володимир Тимошко, 15 та 16 квітня наряди поліції будуть чергувати біля кожної церкви у Харкові та області. Керівник Харківського главку закликав мешканців регіону під час відвідування церков мати при собі документи.

Жителів області також просять під час освячення великодніх кошиків не утворювати великих черг. Також слід утриматись від відвідування кладовищ, особливо на деокупованих територіях.

Як повідомляв Харків Times, напередодні та під час великодніх свят і поминальних свят у 29 громадах Харківської області заборонено відвідувати кладовища. Через високу мінну небезпеку закрито для відвідувань  753 кладовища.

Усі кладовища у місті Харкові будуть закриті для відвідування на Великдень,16 квітня. Відповідне рішення було ухвалене з метою уникнення провокацій з боку ворога та убезпечення містян від ракетних атак росіян.

Під час Великодніх свят 15 та 16 квітня у Харківській області посилять заходи безпеки. Кількість поліцейських, що слідкуватимуть за громадським порядком, збільшать більш ніж на третину.