На Великдень в Харківській області вибухотехніки та кінологи допоможуть з охороною порядку

Під час Великодніх свят 15 та 16 квітня у Харківській області посилять заходи безпеки. Кількість поліцейських, що слідкуватимуть за громадським порядком, збільшать більш ніж на третину.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі поліції області з посиланням на коментар начальника ГУ Нацполіції Харківщини Володимира Тимошка в ефірі Суспільного мовлення.

За словами очільника Харківського главку, кожного дня на охорону громадського порядку заступають до 1200 поліцейських. На Великодні свята кількість особового складу буде збільшена на 450 поліцейських.

«Це вибухотехніки, які будуть постійно чергувати, кінологи, слідчо-оперативні групи, бійці спеціального призначення. Поліція Харківської області з першого дня воює, ми вміємо це робити, знаємо, як це робити. У разі необхідності готові до будь-яких дій. Сподіваємося, що свята пройдуть спокійно та мирно»., – повідомив Володимир Тимошко.

Він нагадав, що на сьогодні близько 2% території Харківської області окуповано ворогом, там тривають бойові дії. І це впливає на всю обстановку в області.

Очікується, що Великодні богослужіння проводитимуться у 220 храмах області. Ймовірно, у цих заходах візьмуть близько 35 тисяч вірян.

Щоб уникнути великих скупчень людей під час Великодніх свят, поліція просить громадян утриматися від відвідування храмів. Комендантська година діє з 23-00 до 5-00 години ранку. В цей час забороняється перебування на вулицях та в інших громадських місцях, а також рух транспортних засобів.

Як повідомляв Харків Times, напередодні та під час великодніх свят і поминальних свят у 29 громадах Харківської області заборонено відвідувати кладовища. Через високу мінну небезпеку закрито для відвідувань  753 кладовища.

Усі кладовища у місті Харкові будуть закриті для відвідування на Великдень,16 квітня. Відповідне рішення було ухвалене з метою уникнення провокацій з боку ворога та убезпечення містян від ракетних атак росіян.