Жінка, яка зірвала прапор України у Вільшанах, може уникнути в’язниці

Поліція Харківської області

Дергачівський районний суд Харківської області виніс вирок 35-річній жінці, яка зірвала прапор України з будівлі старостату у селищі Вільшани, після чого розірвала його.

Про це Харків Times повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

За інформацією слідства, підсудна познущалася над державним символом у листопаді минулого року. Вона зламала флагшток на будівлі Вільшанського старостату, на якому знаходився український стяг.

“Після цього вона зухвало зірвала прапор, розірвала на частини та викинула на землю неподалік адміністративної будівлі.”, – розповіли в прокуратурі.

Чи була вона в цей час під впливом речовин, що змінюють свідомість, у прокуратурі не повідомили.

Жінку судили за фактом публічної наруги над Державним Прапором України (ч. 1 ст. 338 КК України). Покарання за цей злочин передбачає штраф від однієї тисячі до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 17 000 до 68 000 грн) або арешт на строк до шести місяців, або позбавлення волі на строк до трьох років.

10 квітня 2023 року суддя Дергачівського районного суду Харківської області визнав жінку винною у скоєнні публічної наруги над державним символом України. Їй призначено покарання у виді 2 років позбавлення волі з іспитовим строком в 1 рік.

Як повідомляв Харків Times, 30 листопада 2022 року слідчі повідомили про підозру жінці, яка у селищі Вільшани зірвала з держустанови прапор України та пошкодила його. У лютому 2023 року справу відносно цієї жінки було направлено на розгляд суду.