У Харківській області закрили для відвідувань 753 кладовища

Фото: Харків Times

Напередодні та під час великодніх свят і поминальних свят у 29 громадах Харківської області заборонено відвідувати кладовища. Через високу мінну небезпеку закрито для відвідувань  753 кладовища.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній військовій адміністрації.

Згідно з повідомленням, відповідне рішення було ухвалили 28 березня в ході засідання Ради оборони Харківської області та Регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Заборонено відвідувати кладовища у громадах:

– Богодухівська, Золочівська, Ізюмська, Балаклійська, Барвінківська, Борівська, Донецька, Савинська, Куньєвська, Оскільська, Куп’янська, Петропавлівська, Курилівська, Дворічанська, Кіндрашівська, Великобурлуцька, Вільхуватська, Дергачівська, Циркунівська, Вільхівська, Липецька, Малоданилівська, Вовчанська, Чугуївська, Слобожанська, Малинівська, Старосалтівська, Печенізька, Харківська.

У Харкові закрили 5 місць поховань:

– кладовище “Сосни” (вулиця Генерала Удовиченка);
– кладовище №15 (вулиця Бориса Ромашова);
– Журавлівське кладовище (провулок Гладкий);
– кладовище №17 (окружна дорога);
– Кулиничівський цвинтар (Немишлянський район).

Із повним переліком небезпечних цвинтарів можна ознайомитися за посиланням.

Як повідомляв Харків Times, у Харківській області, значна частина якої звільнена від російських загарбників, Великдень 2023 року буде відзначатися з обмеженнями. Зокрема, через високий рівень мінної небезпеки буде закрито для відвідувань низку кладовищ.

Мешканцям Балаклійської громади Харківської області заборонили відвідувати кладовища, ліси та річки. Таке рішення прийнято через щільну замінованість території громади, яка півроку була під російською окупацією.

У Куп’янській громаді патрулюватимуть біля закритих для відвідувань кладовищ.