У громаді на Харківщині патрулюватимуть біля закритих для відвідувань кладовищ

Фото: керівник Куп'янської районної військової адміністрації Андрій Канашевич/Facebook

Мешканцям Куп’янської громади Харківської області заборонили відвідувати кладовища, ліси та річки. Таке рішення прийнято через високу вибухонебезпечну загрозу у громаді, яка понад півроку була під російською окупацією і після звільнення знаходиться під постійним ворожим вогнем.

Про це Харків Times довідався з повідомлення начальника Куп’янської міської військової адміністрації Андрія Беседіна.

За його словами, відповідне рішення було прийнято комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Куп’янської міської територіальної громади.

“Територія громади потребує обстеження та розмінування. На превеликий жаль, територія Куп’янської міської територіальної громади й надалі зазнає щоденних обстрілів з ворожого боку. Провести обстеження і розмінування території стане можливим лише після завершення активних бойових дій.”, – повідомив Андрій Беседін.

В зв’язку з цим комісія ухвалила рішення про заборону відвідування, через високу вибухонебезпечну загрозу, таких місць:
– кладовища,
– лісосмуги,
– ліси,
– місця відпочинку на березі річок та водойм, купання у них.

“У період з 9 по 16 квітня буде організовано патрулювання поблизу визначених кладовищ у місті Куп’янськ та Пристінському старостинському окрузі.”, – додав Андрій Беседін.

Як повідомляв Харків Times, у Харківській області, значна частина якої звільнена від російських загарбників, Великдень 2023 року буде відзначатися з обмеженнями. Зокрема, через високий рівень мінної небезпеки буде закрито для відвідувань низку кладовищ.

Мешканцям Балаклійської громади Харківської області заборонили відвідувати кладовища, ліси та річки. Таке рішення прийнято через щільну замінованість території громади, яка півроку була під російською окупацією.

У Харкові через мінну небезпеку заборонили відвідувати два кладовища.