У громаді на Харківщині заборонили відвідувати кладовища, ліси та річки

Мешканцям Балаклійської громади Харківської області заборонили відвідувати кладовища, ліси та річки. Таке рішення прийнято через щільну замінованість території громади, яка півроку була під російською окупацією.

Про це Харків Times повідомили у Балклійській міській раді.

“Російські війська, тікаючи з окупованих територій, мінували все на своєму шляху. Тому, комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Балаклійської міської ради заборонено населенню Балаклійської громади відвідувати кладовища, лісові масиви, лісові насадження та водні об’єкти.”, – повідомили у міськраді.

Мешканцям громади слід з розумінням віднестися до заборони, і цього року утриматися від відвідувань місць поховань на Великодні свята. І щодня бути пильними та обережними. Завжди уважно дивитися під ноги, уникати місць, які сильно захаращені сухою рослинністю.

Як повідомляв Харків Times,25 березня 2023 року у Харківській області сталися два випадки підриву мирних мешканців на ворожих мінах. У Балаклійській громаді на ставку підірвався рибалка. На дамбі  у селі Шестакове Чугуївського району Харківської області легковий автомобіль наїхав на протитанкову міну та підірвався.

Мешканців міста Харкова та області просять уникати відвідин міського кладовища №17, яке знаходиться на Окружній дорозі. Це пов’язано з високим ризиком мінної небезпеки на околицях Харкова.