У Харкові під час обшуків в організаторів руху “Анти-Редан” виявлені несподівані речі

Правоохоронці встановили ймовірних організаторів масових заворушень, які намагалися спровокувати масову бійку 27 лютого у центрі Харкова. Під час обшуків у молодиків слідчі виявили речі, які стали сюрпризом для них.

Про це Харків Times довідався з повідомлення начальника слідчого управління ГУ Нацполіції у Харківській області Сергія Болвінова.

За його словами, обшуки проводилися 13 березня за місцями проживання молодиків.

“Вилучено 12 мобільних телефонів, ноутбук, та, що стало сюрпризом для поліції – рослини в пакеті та скляний пристрій.”, – розповів Сергій Болвінов.

Слідчі встановили, що на “розбірки” у центрі Харкова з молодіжним рухом “Редан”, назва та «фішки» запозичені з манги та аніме Hunter and Hunter, ймовірні організатори масових заворушень взяли ножі, газові балончики та інші небезпечні предмети. А для масовості залучили неповнолітніх.

Рух “Анти-Редан”, за висновками Сергія Болвінова, намагаються створити, з досить дивними та інфантильними мотивами з метою побиття підлітків.

Як повідомляв Харків Times, поліція затримала підлітків за намагання вчинити масову бійку на майдані Конституції у центрі Харкова.

Поліція встановила 245 людей, з яких 30 повнолітніх. Серед неповнолітніх 149 хлопців, а дівчат – 66.

За інформацією начальника Головного управління Нацполіції у Харківській області Володимира Тимошка, взяти участь масовій бійці харківську молодь підбурювали з росіїї. І якщо б бійка сталася, то інформацію про цю подію смакували б на всіх рашистських телеканалах.

Слідство встановило, що один з ймовірних організаторів масових заворушень – неповнолітній.