У Куп’янському районі російські боєприпаси поранили жінку та пошкодили об’єкт критичної інфраструктури (фото)

Фото: Нацполіція Харківської області

14 грудня російські окупанти обстрілювали ракетами та з мінометів мирні міста та села Куп’янського, Ізюмського та Харківського районів області. Внаслідок обстрілу постраждала 63-річна мешканка Куп’янщини.

Про це Харків Times повідомили у Нацполіції Харківської області.

“14 грудня росіяни вдарили з мінометів по селищу Красне Липецької територіальної громади. Ввечері окупанти здійснили ракетну атаку на місто Куп’янськ, обстріляли територію поблизу смт Шевченково та село Борова Ізюмського району.”, – розповіли в поліції.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за статтею ст. 438 КК України («порушення законів та звичаїв війни»).

Внаслідок російського обстрілу мт Ківшарівка Куп’янського району 14 грудня отримала осколкове поранення 63-річна жінка. Постраждалу доставили до лікарні. ЇЇ стан медики оцінюють, як середньої важкості. Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов з посиланням на Обласний центр екстреної медичної допомоги.

“Близько 23.45 год у м. Куп’янськ в результаті обстрілу із ЗРК С-300 пошкоджено об’єкт критичної інфраструктури. Крім того, у Куп’янському районі через ворожі обстріли горіла двоповерхова адмінбудівля. Жертв та постраждалих немає.”, – повідомив Олег Синєгубов.

За словами очільника області, крім обстрілів мирних населенних пунктів, протягом доби рашисти наносили удари по позиціях наших військ в районах населених пунктів Червона Зоря, Красне, Стариця, Дворічна та Новомлинськ.

Як повідомляв Харків Times13 грудня російські окупанти били по мирним містам та селам Харківської області з мінометів, ствольної та реактивної артилерії та ракетами С-300.  Під ворожий вогонь потрапив автомобіль екстреної допомоги, що їхав на виклик. Поранення отримав 54-річний фельдшер.

У ніч 13 грудня рашистські загарбники завдали ракетного удару по багатостраждальному Куп’янську Харківської області.