Росіяни обстрілювали Харківську область ракетами та артилерією – одна людина постраждала

Фото: ДСНС у Харківській області

13 грудня російські окупанти били по мирним містам та селам Харківської області з мінометів, ствольної та реактивної артилерії та ракетами С-300.

Про це Харків Times повідомили у Нацполіції області.

“Минулої доби російські окупанти продовжили знищувати ракетним та артилерійським вогнем об’єкти цивільної інфраструктури та приватне майно громадян. В результаті злочинних дій росіян постраждала одна людина.”, – розповіли у поліції.

Поранений – 54-річний фельдшер швидкої допомоги. Спецавтівка потрапила під російський обстріл, коли їхала на виклик у Куп’янську.

Вибухи російських снарядів у селі Вовчанські Хутори призвели до пошкоджень кількох приватних будинків та господарських споруд.

За інформацією ХОВА, протягом минулої доби рашисти обстрілювали з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії Куп’янськ, Котлярівку, Табаївку та Берестове. Під ворожим вогнем також опинилися Амбарне, Вільхуватка, Хатнє, Мілове і Дворічна. Крім того, окупанти обстрілювали Харківський та Чугуївський райони.

У Куп’янському близько 5:50 13 грудня через ворожій обстріл виникла пожежа у двоповерховій будівлі. Коли приїхали рятувальники, полум’я охопило близько 400 кв.м. Протягом 20 хвилин рятувальникам 44-ї Державної пожежно-рятувальної частини вдалося локалізувати пожежу. Повна її ліквідація відбувалася під загрозою повторних обстрілів. На місці події працювало 4 одиниці техніки ДСНС та 20 рятувальників.

Працівники слідчо-оперативних груп та експерти-криміналісти опрацювали усі факти обстрілів території Харківської області. Відкриті кримінальні провадження за статтею 438 КК України (порушення законів та звичаїв війни).

Як повідомляв Харків Times, у вівторок, 13 грудня, після четвертої години ранку російські окупанти вкотре обстріляли місто Куп’янськ Харківської області. Під ворожий вогонь потрапив автомобіль екстреної допомоги, що їхав на виклик. Поранення отримав 54-річний фельдшер.

У ніч 13 грудня рашистські загарбники завдали ракетного удару по багатостраждальному Куп’янську Харківської області.