Суд відправив мешканку Височинівки на 15 років за грати за допомогу окупантам

Суд визнав винною у державній зраді мешканку с. Височинівка Чугуївського району Харківської області, яка задавала ворогу позиції української армії.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

“Прокурори довели, що з початку російського вторгнення жінка систематично здійснювала пошук та збір відомостей щодо дислокації українських військових та техніки у Чугуївському районі Харківської області. Засуджена передавала відомості через соціальні мережі, в тому числі заборонені в Україні, представникам країни-агресора та підконтрольних росії «днр» та «лнр»”, – розповіли в прокуратурі.

Суд визнав жінку винною у скоєнні злочину, покарання за який передбачене ч. 2 ст. 111 КК України (державна зрада в умовах воєнного стану). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічне позбавленням волі, з конфіскацію майна.

Як повідомляв Харків Times, у Харківській області судитимуть 39-річну жінку, яка з початку широкомасштабного вторгнення рф в Україну добровільно почала працювати на ворога, “зливаючи” йому інформацію про Захисників Ураїни та їх родини.