За добу на Харківщині на мінах підірвалися троє залізничників та автовишка з енергетиками

14 листопада у Харківській області через ворожі боєприпаси постраждали 11 мирних мешканців, вісім з них – підірвалися на мінах.

Про це Харків Times довідався з повідомлення очільника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова.

Протягом минулої доби ворог продовжив тероризувати обстрілами мирне населення міст і сіл, розташованих поруч з лінією зіткнення та кордоном з рф: Чугуївського, Куп’янського та Харківського районів.

У с. Вовчанські Хутори Чугуївського району внаслідок обстрілів пошкоджено кілька приватних домоволодінь. У с. Болдирівка Куп’янського району через обстріли горіли склади з зерном. Внаслідок ворожого удару загорілася пшениця та насіння соняшника на загальній площі 150 кв.м., розповіли у ДСНС області. Рятувальники о 21:00 локалізували вогонь та о 21:40 повністю ліквідували його.

За даними обласного Центру екстреної медичної допомоги, в Куп’янському районі поранення отримали 2 жінки 66 та 62 років та чоловік 50 років.

“Вчора біля залізничної станції Цупівка на території Дергачівської громади Харківського району на міні підірвалися 3 працівники залізниці. Вони госпіталізовані з пораненнями, медики оцінюють їхній стан як середньої тяжкості.”, – розповів Олег Синєгубов.

Крім того, в районі села Безруки близько 15:00 на міні підірвалося авто “Харківобленерго”, поранення зазнав 41-річний електромонтер. Медики оцінюють его стан як середньої важкості.

В автовишці їхали п’ять співробітників “Харківобленерго”, розповіла речниця підприємства Марина Шевченко.

“В автовишці було 5 енергетиків, всі живі, оглянуть медики, попередньо – легкі тілесні ушкодження – подряпини. Подія сталася близько 15 години, їхали на відновлювальні роботи високовольтної лінії”, – розповіла подробиці Марина Шевченко.

Піротехніки ДСНС за добу знешкодили 141 вибухонебезпечний предмет. Втім, мінна небезпека у Харківській області все ще дуже висока.

За інформацією ДСНС, інтенсивність замінування у Харківській області набагато вища, ніж була в Київській. Протипіхотні міни буквально розсипані вздовж доріг.

Як повідомляв Харків Times, 11 листопада біля села Погонівка Барвінківської громади Ізюмського району Харківської області на міні підірвався трактор, що працював у полі.

8 листопада внаслідок вибуху протитанкової міни у Чугуївському районі Харківської області загинули двоє працівників ремонтно-дорожнього підприємства. Ще двоє отримали поранення.

2 листопада на російських мінах у Харківській області підірвалися комбайн у Богодухівському районі та трактор – у Чугуївському. На жаль, 45-річний тракторист від вибуху загинув, 37-річний комбайнер шпиталізований з пораненнями.