Минулої доби на Харківщині підірвалися на мінах комбайн і трактор

Ілюстративне фото: volynonline.com

За минулу добу на російських мінах у Харківській області підірвалися комбайн у Богодухівському районі та трактор – у Чугуївському. На жаль, 45-річний тракторист від вибуху загинув, 37-річний комбайнер шпиталізований з пораненнями.

Про це Харків Times дізнався з ранкового повідомлення начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова.

«Мінна небезпека в області залишається дуже високою. Вчора біля с. Олександрівка Богодухівського району в полі на міну наїхав комбайн. 37-річний комбайнер госпіталізований з пораненнями. Біля с. Гракове Чугуївського району на міні підірвався трактор. На жаль, 45-річний тракторист загинув. Вкотре закликаю усіх бути максимально уважними та обережними», – написав Синєгубов у Telegram.

За даними обласного Центру екстреної меддопомоги, минулої доби від російських обстрілів також загинула 82-річна жінка у Куп’янську. В Куп’янському районі з пораненнями шпіталізована одна людина, у Чугуївському – п’ятеро.

Взагалі за добу російські загарбники неодноразово обстрілювали прилеглі до кордону з рф території Харківщини: міста Куп’янськ та Вовчанськ, селище Дворічна та інші населені пункти Куп’янського, Харківського й Чугуївського районів. Пошкоджені житлові будинки, громадські споруди, сталися пожежі.

Як повідомили Харків Times у Головному управлінні ДСНС області, дві пожежі, спричинені ворожими обстрілами, трапилися у селищі Дворічна.

Протягом доби піротехнічні підрозділи ДСНС вилучили та знешкодили 754 вибухонебезпечні предмети.

«Мешканцям міст Куп’янська та Ізюма рятувальники доставили біля 28 тон питної води», – повідомили в ДСНС.

Як повідомляв Харків Times, вчора, 1 листопада рятувальники Харківського гарнізону ДСНС ліквідували в Куп’янському районі три пожежі, спричинені ворожими обстрілами. Горіли приватні будинки, гараж, лікувальний заклад.

Вранці 2 листопада у місті Вовчанськ Харківської області внаслідок чергового російського обстрілу отримали поранення чотири жінки та чоловік.