У Чугуївському районі ворожа міна вбила двох робітників дорожного підприємства

8 листопада внаслідок вибуху протитанкової міни у Чугуївському районі Харківської області загинули двоє працівників ремонтно-дорожнього підприємства. Ще двоє отримали поранення.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

“8 листопада близько 15 :00 на автотрасі Чугуїв-Мілове поблизу повороту на с. Чкаловське під час виконання дорожніх робіт внаслідок вибуху протитанкової міни загинули двоє працівників ремонтно-дорожнього підприємства, ще двоє — травмовані”, – розповіли в прокуратурі.

За фактом загибелі людей розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за ч. 2 ст. 438 КК України (порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством).

У Харківській області майже щодня люди підриваються на ворожих боєприпасах. Наступити, або наїхати на ворожу міну ризикує кожний. Піротехніки ДСНС проводять розмінування в режимі 24/7, але вони фізично не встигають обстежити всі деокуповані території. За інформацією ДСНС, інтенсивність замінування у Харківській області набагато вища, ніж була в Київській. Протипіхотні міни буквально розсипані вздовж доріг.

Як повідомляв Харків Times, 26 жовтня в Ізюмському районі Харківської області на ворожу міну, попередньо протитанкову, наїхав автомобіль піротехніків ДСНС. На жаль, 1 людина загинула, 5 – отримали поранення.

19 жовтня в Ізюмському районі Харківської області на міні підірвався автомобіль зі співробітниками ДСНС. Внаслідок підриву загинули два сапери, ще четверо отримали поранення.

7 листопада у Харківській області внаслідок підриву на вибухових предметах отримали поранення сапер та мирний мешканець.