У Харківській області на мінах підірвалися сапер та мирний мешканець

Ілюстративне фото: suspilne.media

7 листопада у Харківській області внаслідок підриву на вибухових предметах отримали поранення двоє людей.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення з голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова.

За його словами, у Балаклійській громаді 61-річний чоловік підірвався на вибуховому предметі. З пораненнями його доправили до лікарні. Медики оцінюють його стан як важкий.

“При розмінуванні у Харківському районі отримав травми 32-річний лейтенант служби цивільного захисту. Спрацювала протипіхотна міна, стан пораненого медики оцінюють як важкий”, – розповів очільник області.

Під час розмінування отримав вибухово-осколкові поранення лейтенант цивільного захисту Сергій Молчанов, повідомили у Міжрегіональному центрі гуманітарного розмінування та швидкого реагування.

“У постраждалго – травматична ампутація правої стопи. Осколкове поранення м’яких тканин правого плеча та голови”, – розповіли у Міжрегіональному центрі.

Російські міни та розтяжки – не едине лихо від окупантів. Протягом 7 листопада рашисти обстрілювали населені пункти Куп’янського та Чугуївського району.

Близько 13 години у Дворічанській громаді в результаті обстрілу горів дах приватного житлового будинку. Внаслідок цього обстрілу люди не постраждали.

У Вовчанській громаді Чугуївського району внаслідок обстрілів росіян пошкоджено стіни, вікна та паркани приватних домоволодінь.

Як повідомляв Харків Times, 26 жовтня в Ізюмському районі Харківської області на ворожу міну, попередньо протитанкову, наїхав автомобіль піротехніків ДСНС. На жаль, 1 людина загинула, 5 – отримали поранення.

19 жовтня в Ізюмському районі Харківської області на міні підірвався автомобіль зі співробітниками ДСНС. Внаслідок підриву загинули два сапери, ще четверо отримали поранення.

Інтенсивність замінування у Харківській області набагато вища, ніж була в Київській. Протипіхотні міни буквально розсипані вздовж доріг.