За добу у Харківській області ворожі боєприпаси вбили двох та поранили чотирьох людей

8 листопада в Харківській області мирні мешканці страждали від російських обстрілів і залишених окупантами мін. На жаль, є загиблі та поранені.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова.

За його словами, 8 листопада ударів окупантів по Харкові не зафіксували. Однак ворог із артилерії, мінометів продовжує обстрілювати прикордонні населені пункти. Внаслідок обстрілів у Дворічанській громаді Куп’янського району горіло приватне домоволодіння.

Після 15:00 окупанти обстрілами пошкодили адміністративну будівлю у смт Дворічна, горів дах приміщення.

Вночі, після 2 години, у Шевченківській громаді Куп’янського району внаслідок обстрілів горів сінник.

“За добу медики госпіталізували 42-річну жінку та 31-річного чоловіка внаслідок обстрілів у Дворічанській громаді, місцеві отримали поранення та госпіталізовані до медустанови”, – повідомив Олег Синєгубов.

За інформацією медиків, стан пацієнтів середній.

Олег Синєгубов також повідомив, що в області надвисокий рівень мінної небезпеки – окупанти замінували абсолютно все.

“Протягом доби 2 працівника дорожньої служби 21 та 51 років загинули. Ще двоє чоловіків 55 та 34 років отримали поранення. Спецтехніка зачепила міну під час робіт в Чугуївському районі.”, – розповів Олег Синєгубов.

Піротехніки протягом доби знешкодили 635 вибухонебезпечних предметів.

За інформацією ДСНС, інтенсивність замінування у Харківській області набагато вища, ніж була в Київській. Протипіхотні міни буквально розсипані вздовж доріг.

Як повідомляв Харків Times, 26 жовтня в Ізюмському районі Харківської області на ворожу міну, попередньо протитанкову, наїхав автомобіль піротехніків ДСНС. На жаль, 1 людина загинула, 5 – отримали поранення.

19 жовтня в Ізюмському районі Харківської області на міні підірвався автомобіль зі співробітниками ДСНС. Внаслідок підриву загинули два сапери, ще четверо отримали поранення.

7 листопада у Харківській області внаслідок підриву на вибухових предметах отримали поранення сапер та мирний мешканець.