У Харкові змонтували 10 зупинок-укриттів з безкоштовним інтернетом

В районах Харкова, по яким окупанти найчастіше наносили удари, змонтували 10 зупинок-укриттів.

Про це Харків Times повідомили у Харківській міськраді з посиланням на коментар мера Ігоря Терехова в ефірі телемарафону “Єдині новини”.

За словами очільника міста, зупинки-укриття вже є на Північній Салтівці та вул. 23 Серпня, а зараз монтуються в районі вул. Одеської. також втсановлено блокі на проспекті Петра Григоренка на Нових домах.

Також мер повідомив, що на базі таких зупинок облаштовуватимуть пункти обігріву. У разі виникнення аварійних ситуацій у системі тепло- та енергопостачання там харків’яни зможуть зігрітися та отримати гарячі напої.

Рішення про облаштування укриттів біля зупинкових павільйонів влада Харкова прийняла після удара з РСЗВ, який російські окупанти здійснили вранці 20 липня по Салтівці. Тоді під ворожий вогонь потрапила зупинка, на який люди чекали транспорт. Від російських снарядів загинули троє людей. Серед них – 13-річний Діма. Його 15-річну сестру Ксенію госпіталізували у важкому стані.  Дівчині зробили кілька операцій, і для остаточного одужання їй необхідно пройти тривале лікування.

Для встановлення перших безпечних зупинок у Харкові визначили 25 локацій, на яких на транспорт чекає найбільша кількість людей. Всі ці зупинки будуть обладнані безкоштовним інтернетом.

Як повідомляв Харків Times, в зупиночних павільйонах, які слугуватимуть укриттям під час російських обстрілів, одночасно можуть сховатися біля 30 людей. В Харкові змонтували першу таку зупинку-укриття.