У Харкові змонтували першу зупинку-укриття (фото)

В п’ятницю, 19 серпня, в одному з районів Харкова, що найбільше потерпає від російських обстрілів, змонтували зупинку, що слугуватиме укриттям під час артударів окупантів.

Про це Харків Times дізнався з виступу Харківського міського голови Ігоря Терехова в ефірі телемарафону “Єдині новини”.

Ця зупинка являє собою залізобетонну конструкцію, розташовану поряд із зупинковим павільйоном. У разі загрози артилерійського обстрілу там можна буде сховатися та перечекати повітряну тривогу.

За інформацією Ігоря Терехова, там одночасно можуть сховатися біля 30 людей. В укритті є 12 сидячих місць та екран, на якому видно, як під’їжджає транспорт. В бункері можна буде скористатися вай-фаєм, та передбачений прямий зв’язок з диспетчером. Також в укритті є запас піска для гасіння пожеж.

Рішення про облаштування укриттів біля зупинкових павільйонів влада Харкова прийняла після удара з РСЗВ, який російські окупанти здійснили вранці 20 липня по Салтівці. Тоді під ворожий вогонь потрапила зупинка, на який люди чекали транспорт. Від російських снарядів загинули троє людей. Серед них – 13-річний Діма. Його 15-річну сестру Ксенію госпіталізували у важкому стані.  Дівчині зробили кілька операцій, і для остаточного одужання їй необхідно пройти тривале лікування.

Як повідомляв Харків Times, у Харкові визначили місця, де облаштують безпечні зупинки.