Росіяни вбили в Харківській області 53 дитини і 157 поранили

Фото: Сергій Бобок/Харків Times

З 24 лютого станом на 19 серпня російські агресори вже відібрали життя в 53 дітей Харківської області, ще 157 дітей було поранено.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Протягом 17-18 серпня від ракетних атак російських окупантів загинули двоє маленьких харків’ян. 12 річну дівчинку вбила російська крилата ракета “Іскандер 9М727”, яка ввечері 17 серпня влучила у гуртожиток на Салтівці. Під час обстрілу тоді загинули 15 мирних мешканців.

Вранці наступного дня російські військові завдали ракетного удару по Слобідському району м. Харкова.

“Дві ракети потрапили по приміщенню трамвайного депо. Пошкоджено ремонтний цех та гуртожиток, які стояли впритул один до одного. Троє людей загинуло, з них 1 дитина. Ще 18 поранено, серед них 13-річні хлопчик та дівчинка.”, – розповіли в прокуратурі.

Вранці 18 серпня одна з ракет потрапила у приватний сектор Краснограду. Під час вибуху у будинку в одній кімнаті знаходилась родина. Батьки загинули, а дівчину вибуховою хвилею викинуло на подвір’я. Дитина отримала поранення.

У липні російська армія, обстрілюючи Салтівський район м. Харкова, вбила трьох людей, серед них 13-річний хлопчик. Його 15-річна сестра отримала важкі поранення та була госпіталізована. Дівчині зробили кілька операцій, і для остаточного одужання їй необхідно пройти тривале лікування.

Регулярними бомбардуваннями та обстрілами об’єктів цивільної інфраструктури та житлових кварталів у Харкові пошкоджено 248 закладів освіти, в області —202. У місті повністю знищено 21 заклад освіти, в області — 27.

Також на території м. Харкова та області пошкоджені будівлі 74 закладів професійно-технічної та вищої освіти.

Ці дані не є остаточними, оскільки відсутня можливість огляду місць обстрілів в районах активних бойових дій та на тимчасово окупованих територіях.

У всіх кримінальних провадженнях, розпочатих за фактами порушення законів та звичаїв війни, забезпечено належне процесуальне керівництво органами прокуратури регіону. Триває збирання та фіксація доказів військових злочинів з боку окупантів.

Як повідомляв  Харків Times, російська ракета у Харкові вбила 11-річного хлопчика.