Зеленський призначив очільників восьми адміністрацій на деокупованій Харківщині

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про створення восьми місцевих військових адміністрацій у Харківській області та призначив їх керівників.

Про це Харків Times дізнався з указу № 737 та розпоряджень №53/2022-рп – №260/2022-рп оприлюднених сьогодні, 27 жовтня, на сайті глави держави.

Згідно з документів, на деокупованій частині Харківської області створені наступні адміністрації і призначені їх очільники.

– Вовчанська міська військова адміністрація Чугуївського району – Тамаз Гамбарашвілі;
– Дворічанська селищна військова адміністрація Купʼянського району – Галина Турбаба;
– Кіндрашівська сільська військова адміністрація Купʼянського району – Сергій Костюков;
– Куньєвська сільська військова адміністрація Ізюмського району – Сергій Мовчан;
– Купʼянська міська військова адміністраціа Купʼянського району – Андрій Беседін;
– Петропавлівська сільська військова адміністрація Купʼянського району – Ольга Козирєва;
– Печенізька селищна військова адміністрація Чугуївського району – Олександр Гусаров;
– Чкаловська селищна військова адміністрація Чугуївського району – Сергій Котенко.

Частина з призначених керівників і раніше очолювали громади.

Так, Олександр Гусаров займає посаду Печенізького селищного голови з листопада 2020 року.

Дворічанську селищну раду з грудня 2020 року очолює представниця забороненої в Україні партії “ОПЗЖ” Галина Турбаба. У травні цього року ЗМІ з посиланням на очільника Харківської ОВА Олега Синєгубова повідомили, що окупанти тримають Галину Турбабу під арештом. Коли і при яких обставинах її було звільнено, інформації немає. Зараз її призначено керівником Дворічанської селищної військової адміністрації.

Відзначимо, що однопартійка Турбаби, обрана секретарем Дворічанської селищної ради, співпрацювала з окупантами. Їй повідомили про підозру у колабораціонізмі.

Новий очільник у Чкаловській адміністрації. На цю посаду призначено Сергія Котенка. Колишній голова Чкаловської громади Віктор Соловйов зараз у розшуку. Він співпрацював з окупантами і втік до рф ще на початку контрнаступу Збройних Сил України у Харківській області. Йому заочно повідомлено про підозру у колабораціонізмі.

Формування військових адміністрацій у Харківській області розпочалося на початку жовтня після стрімкого звільнення регіону. Так, 4 жовтня було створено 13 військових адміністрацій.

Таким чином, станом на 27 жовтня в Харківській області створено 21 військову адміністрацію.

Як повідомляв Харків Times, Президент України Володимир Зеленський підписав указ про створення 13 місцевих військових адміністрацій у Харківській області та призначив їх керівників.